Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Polouveský svatomartinský turnaj, Krt cup 2023

Vytvořil: 23.10.2023 | Jiří Ulmann

Počátky pétanque v Polouvsí sahají někam do let 2010 až 2011. V této době jsme se začali scházet k víceméně pravidelnému koulení. Koule jsme házeli jen tak na travnaté ploše a snažili se vymudrovat, jak na to. Postupně jsme zjistili, že bude potřeba vybudovat opravdové hřiště. Začali jsme výsadbou tří platanů na jaře roku 2013. Později jsme pod stromy přidali starší vysloužilou lavici, kterou jsme krásně opravili a slouží nám dodnes. V roce 2012 jsme uspořádali první ročník dnes již legendárního turnaje KRT Cup. Turnaj je určen jak pro zkušené hráče, tak i pro naprosté začátečníky, místní i přespolní, důležitá je pouze chuť se bavit. Hraje se dle pravidel ČAPEK systémem supermele s drobnými specifiky (například se na každém hřišti nacházejí 3 krtince). Vítěz se bude pyšnit vkusnou, stylovou, dechberoucí trofejí, která mu bude na rok propůjčena. (Ze stránek PK Polouvsí)

Svatomartinský v říjnu – vítejte v Polouvsí!

V sobotu 21.10.2023 pořádal PK Polouvsí mezinárodní (Slovensko a Polsko) regionální turnaj trojic. Byl to další turnaj severomoravské (+Valšovice) Série 250 se snídaní a obědem. Jak je vidět někde to ještě jde. Za ideálního počasí se sešlo celkem 32 tripletů. Kvalita turnaje byla skoro 40, což svědčí o velmi slušném obsazenía není divu, neboď do Polouvsí se každý rád vrací. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků se zůčastnili světe div se hned čtyři borci. Byli to El Presidento Camel, Suchá ryba Fish a klasicky Dave a Strejda. Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Dave, Sára Valošková (PK Polouvsí), Dan Geisler (PEK Stolín)  -  po švýcaru skóre 4:0 a 2.místo, celkově skvělé 1.místo. Bravo a Gratulujeme.

Strejda, Ivo Michálek (Carreau Brno), Michael Brandes (PC Damníkov) -  po švýcaru skóre 3:1 a 8.místo,celkově 9.místo. Jako dobré.

Camel, Pavel Bureš st.( HAPEK), Lukáš Ondryhal (PK Polouvsí) - po švýcaru skóre 4:0 a 1.místo, celkově 13.místo. Taky dobré,no.

Fish, Rozárka a Kačka Ruskovy (obě PK Polouvsí) -  po švýcaru skóre 1:3 a 30.místo, celkově 32.místo. Smolík.

Hořké první nepostupové místo připadlo na triplet Luboše Ptáčka. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil triplet Pepy Ondryhala, který nakonec urval 3.místo.                                

Pozor na krtince – číhají na všechny jedince.

V neděli 22.10 pořádal PK Polouvsí již 12. ročník legendami opředeného KRT Cupu. Bylo to zábavné supermele o ceny a hlavně o dechberoucí trofej, jedinou svého druhu. Nejen hrou se v neděli bavilo celkem 28 nadšenců petanque. Po odehrání 5 ti kol v pěkném počasí zvítězil Dan Geisler a byl to jednoznačně jeho víkend. V neděli však šlo především o zábavu a uznání patří všem zůčastněným hráčkám a hráčům, kteří podřistali, pojedli a jak jinak také cosi popili. Byl to opět příjemně strávený den.                          

Agent Stikeez 2023

Doprovodná zábavná soutěž (2.ročník opět zorganizoval v neděli TOP Orlová) pro děti spočívalala v hledání postaviček Stikeez. Tyto byly rozmístěny různě po areálu a kdo v určeném časovém limitu našel nejvíce postaviček zvíězil.

Výsledky: Agent Stikeez 2023 – 1.místo - Kačenka; 2.místo – Terezka; 3-5.místo – Hanička, Míša, Rozárka. Děkujeme všem hledačům.

 

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                                                                                                                                                      

Hláška dne: Chozé si po obědě spkojeně poplácával po břichu a hlásil: “Takhle dobře vypadáme v Polouvsí všichni, akorát holky mají ještě prsa.” Jo i my si v Polousí nacpali bříška. Mňam.

3x stručně s: Dana Žídková řečená Hraběnka      - PC Hrabyně

Nejoblíbenější spoluhráč                                        - Pavel Žídek

Nejlepší jídlo                                                         - vanilkový pudink

Čím jsi chtěla být v dětství                                      - učitelka ve školce

V příští reportáži se dovíte, kdo miluje francouzské brambory.

Rekapitulace: Hřiště v krásném polouveském areálu jako vždy štěrková a písková; snídaně bohatá; oběd vařený místními ženami skvělý; pití a jídla dostatek; organizace a systém hry supr; TOPácké výsledky výborné. Organizátorům obrovské poděkování, byli jste jako vždy velmi pohostiní a naprosto skvělí. DĚKUJEME!!!!                                                                                                                                                                                                             

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Čím déle se budeš cítit dítětem, tím déle budeš šťastný!