Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O cenu přítkovského skřeta 2023

Vytvořil: 19.11.2023 | Jiří Ulmann

Přítkov je vesnice, část obce Proboštov v okrese Teplice, kraj Ústecký. Leží v Mostecké pánvi na úpatí Krušných hor zhruba 1,5 km severně od Proboštova, respektive 4 km severně od Teplic a má charakter převážně obytný o počtu cca 70 domů. První stopy osídlení v tomto regionu pocházely z období přechodu doby kamenné k době bronzové v letech 2200 až 1900 př. n. l. Nejstarší písemná zmínka o obci pochází z roku 1165 v listině, kterou královna Judita, druhá manželka knížete Vladislava II. věnovala Proboštov benediktinskému klášteru v Teplicích. Přítkov byl již od 13. století součástí krupského panství. Jeho německý název Judendorf je doložen v roce 1465, v roce 1512 pak jako Przitkov. Od druhé poloviny 15. století se stal součástí panství teplického a víceméně sdílel osudy Proboštova

Přítkovské supermele – bylo jen pro přátele.

17. listopadu v den Den boje za svobodu a demokracii, kdy si připomínáme uzavření českých vysokých škol 17. 11. 1939 po nepokojích spojených s pohřbem studenta Jana Opletala a události 17. listopadu 1989 se mělo v Orlové konat tradiční vzpomínkové supermele v prostorách restaurace DEPO. Z důvodu špatného počasí a hlavně nezájmu byl turnaj bez náhrady zrušen. Lidé opět velmi brzy zapoměli a také proto vypadá naše politická scéna, tak jak vypadá. Toto však neplatilo v Přítkově, Proboštově a tak uspořádal PC Přítkov na boulodromu mateřské školy U kočiček supermele O cenu přítkovského skřeta. Byl to vůbec první z turnajů o tuto, věřím, že v budoucnu velmi ceněnou trofej. A jak pravil Emile Zola:„Raději bych umřel vášní než z nudy.“ I proto se Strejda vydal na cca 450 kilometrovou cestu zahrát si předposlední “turnájek” sezony. Za solidního počasí se sešlo celkem 20 hráčů (a hráček), hrdinů, bláznů, každý to vidí jinak. Jak se kdosi (snad Luboš Ptáček) vyjádřil: “Petanque je diagnóza.” Hrálo se pět kol supermele a i když šlo hlavně o pohodu (a pohodička byla pořádná) sluší se zmínit také výsledky. Takže, první místo zjískal Jindra, druhý byl Pepa a třetí se umístila Stáňa. Jisté však je, že vítězy byli všichni zůčastnění. Bravo nám.

Zaujalo nás: I na pokraji zimy v určitě ne ideálním počasí je potěšitelné, že jsou ještě lidé, kteří ochotně a nezjištně uspořádají turnájek – supermele byť jen pro hrstku známých a navíc o opravdu velmi originální trofej.

Hláška dne: Gabi zopakovala slova Radima Valoška že Stolína: "Seru na plac, hlavní je pohoda." No jo fakt zlatá slova.

3x stručně s: Alena Vaníčková řečená Ála            - Sokol Kostomlaty

Nejoblíbenější spoluhráč                                          - Rudolf Vaníček

Nejlepší jídlo                                                          - řízek

Čím jsi chtěla být v dětství                                        - novinářka

V příští reportáži se dovíte, kdo, nebo co je Šušu.

Rekapitulace: Opravdu VŠE bylo SUPER. Organizátorům poděkování za pěkný turnaj plný dobré pohody, výborného jídla, pití a skvělých lidí. Děkujeme.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Lidé co porušují pravidla by měli být považováni za odpad, bohužel není tomu tak