Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 3x3 Kněžice - 1x1 Albrechtice 2024

Vytvořil: 3.6.2024 | Jiří Ulmann

Jihlava. Město nese název Jihlava (německy Iglau, latinsky Iglavia, Seclavia) podle původní kupecké osady. První doklad o existenci Staré Jihlavy pochází z roku 1233. Za husitských válek nebylo katolické město Jihlava husity nikdy dobyto. Léta 1526–1619 jsou roky velkého rozkvětu města. Po velkých požárech došlo k rekonstrukci s výraznými renesančními rysy. V období třicetileté války v březnu 1645 se města zmocnili Švédové. Od roku 2000 je Jihlava znovu centrem kraje, který se nicméně z původního staronového názvu Jihlavský kraj brzy přejmenoval na Kraj Vysočina. Znak Jihlavy tvoří štít dělený na čtvrtiny. V prvním a čtvrtém rudém poli se nachází stříbrný korunovaný český lev ve skoku, ve druhém a třetím stříbrném poli se vyskytuje rudá figura ježka.

Na mistrovství republiky – vyber pohodové společníky.

Ano v sobotu 1.6. proběhnul další díl seriálu MČR. Po dvou vcelku úspěšných “zkušebních” žebříčkových turnajích se pořadatelství ujal PSK Jihlava. O kvalitě turnaje, co se síly týká nelze tentokrát polemizovat, prostě česká špička. Padesát devět tripletů bojovalo ve skupinách na dvě prohry s postupem do KO 32, to aby se oddělilo zrno od plev. Pro nepostoupivší ze skupin byl připraven B turnaj. TOP Orlová se na Vysočině představil ve třech tripletech. Dave se pro dva skvělé Petry vydal až do Lipníka. Strejda sehnal jako kapitána (aniž by to věděl) Radima z Polouvsí a stále se lepšícího Valtera z Damníkova. Brevču (Tomáš Brevčinský) si jako náhradníka za úrazem postiženou Kačenku (zase jí figle hrály) na poslední chvíli vybrali polouveský presidento Luboš a albrechtický Radek Žiak.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Strejda, Radim Valošek (PK Polouvsí), Valter Brandes (PC Damníkov) - postup ze skupiny z 2. mista a poté konečná v KO 32, takže celkové dělené 17-32.místo

Dave, Petr Fafek, Petr Vavrovič st. (oba PC Sokol Lipník)  - postup z 1. místa a po KO konečné skvělé 7. místo. Bravo.

Brevča, Luboš Rusek (PK Polouvsí), Radomír Žiak (PAK Albrechtice) - nepostoupili ze skupiny  = 48. místo. V B turnaji pěkné 3. místo.  

 

Mulda a Marek – skákli do Albrechtic na párek.                     

Souběžně s MČR 3x3 se konal v Albrechticích slabounce obsazený regionál, (taková Albrechtická liga) pouhých 24 jednotlivců, tentokrát dokonce bez i polské účasti. Orlovské barvy zde hájil ambiciózní Fish a nevypočitatelný Mulda (David Mališ). Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 8 a dohrávkami o pořadí ve skupinách po čtyřech. Síla turnaje dost pod 20, ale klání jednotlivců jsou vždy složitá a zrádná.

No a jak se daří, když hrají orlovští chachaři?
Fish    -  po švýcaru 6. místo a se skóre 3:1 postup, po dohrávkách se vklínil mezi albrechtičáky na 3. flek.

Mulda -  po švýcaru skóre 1:3 a po dohrávkách celkové 18.místo.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                            

 

 

A aby toho náhodou nebylo málo v neděli ještě Strejda sletěl s Ptáčky z Lipinky do Krumsína na pohodový, ale solidně obsazený turnaj v petanque dvojic Drmola open 2024. Odposlechnuto: “Vody jak sviňa, ale rebe nebodó.”  :)                                                                                                                                   

Zaujalo nás:  Jihlaváci opět nezklamali. Jejich nová a zcela jedinečná Fanny (viz. foto) vyrobená místním řezbářem musela ohromit snad všechny zůčastněné. Skvělé. :)  Ovšem to, jak byla prezentována státní hymna raději ponechám bez komentáře.... :(

Hláška dne: Po vyřazení v KO 32 se zcela vážně Hugo ptal Radima:"To jako teď budeme čekat až Sára dohraje Béčko, nebo už pojedeme domů? " No prosím, ségry se chtěl zbavit darebák.

3x stručně s: Peter Chodúr vulgo Skelet - HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč                          - Vláďa Marcián

Nejlepší jídlo                                          - svíčková

Čím jsi chtěl být v dětství                        - popelář

V příští reportáži se dovíte, kdo nejraději hraje s otcem.

Rekapitulace: Kněžice - Hřiště u zámečku a pod cestou nově srovnaná, nelehká; počasí velmi příjemné; snídaně dobrá, oběd řízek s přílohou (nebo bezmasá varianta) fajn, ovšem docela drhnul výdej; další jídlo a pití k dispozici; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek super.  Albrechtice - Hřiště v areálu jako obvykle upravená; počasí velmi přijatelné; snídaně dobrá, oběd fajny; další jídlo a pití k dispozici v baru; organizace a systém hry bez připomínek. TOPácký výsledek výborný.  Oběma pořadatelům opět patří poděkování za velmi pěkné turnaje. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                           

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Nic neplánuj, poslední slovo bude mít vždy osud.