Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Koulení na Staré hoře a MČR 1x1 2024

Vytvořil: 20.5.2024 | Jiří Ulmann

Veřejný zábavní areál Bunkr se nachází v místech bývalé raketové základny v obci Mokrá-Horákov, jejíž stavba započala v roce 1978. Primárním úkolem bývalé raketové základny bylo zajištění vzdušné obrany města Brna, ve kterém se nacházely v té době strategické továrny a závody včetně proslulé brněnské Zbrojovky. Přísně tajnou raketovou základnu o rozloze 6,7 ha se čtyřmi odpališti obsluhovalo cca 79 vojáků, kdy přibližně 18 z nich bylo vojáků z povolání. Areál, v jehož vybavení byly raketové systémy S-125 NĚVA (kód NATO SA-3 GOA), dokončený v roce 1983, sloužil potřebám armády až do roku 1997. Areál bývalé raketové základny Horákov byl následně zakonzervován a díky až 3 metry vysokým zdem v současnosti zůstává původní PLRO (protiletadlový raketový oddíl) Horákov nedotčen.

Na Staré hoře – budeme dole či nahoře? Uprostřed :)

Leden či květen, počasí nepočasí, ale hlavně musí být sobota. Ta s datumem 18.5. 2024 znamenala, že Bedřichovický pétanque club 2016 pořádal regionální turnaj dvojic, tentokrát s bohatou mezinárodní účastí, Koulení na Staré hoře (Areál Stará hora, Bunkr vza). Hrálo se pět kol švycara s postupem do KO 16. Ano skvělá účast 51 dvojic neladila s kvalitou turnaje pouhých necelých 29 bodů. Příčinou bylo konání MČR 1x1, kde byla v podstatě kompletní česká špička, ale o tom až potom (níže). TOP Orlová měl u bunkru své zastoupení v podobě za body se nehonícím Strejdou, který vsadil na pohodu a spojil síly s poměrně tradičním parťáken Chozém (prameny Polouvsí uvádějí Jozé). Složení a umístění jediného týmu s orlovskou účastí.

Strejda, Josef Ondryhal (PK Polouvsí) - skóre 3:2 po švycaru stačilo pouze na 18.místo, no co už.

 

MČR 1x1 v “Hrocháči” – jen snaha zde nestačí.                                                                                             

No a jak zmíněno již výše MČR 1x1 se v týž den uskutečnilo v zahradě zámku v Hrochově Týnci a pořadatelství se ujal CHRUPEK Chrudim. Systém turnaje byl tříčlené skupiny na dvě prohry s postupem do děravé 128 (???), počet přihlášených 119 a kvalita mistrovství těsně pod 50. V souboji českých špičkových borců měla TOP Orlová svého zástupce v osobě velmi ambicióznído Daeva. A jak se tedy Daevovi vedlo?

Dave - po vítězství ve skupině, konečná v KO 64, asi smolík, tož tak.

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

 

Zaujalo nás: z celkového počtu 51 dvojic bylo v Mokré-Horákově přes 20 slovenských. Jasná známka obliby tohoto turnaje na Slovensku a další možnost pokecat se slovenskými přáteli.                                                                                                                                                                                

Hláška dne: Dva vtipálkové se u bunkru dožírali. A: "To je móda na blbečka? " B: "No jasně! " A: "Tak to se alespoň nemusíš nijak přetvařovat.” Celý den prostě pohoda.

3x stručně s: Ladislav Kobza vulgo Lála  - HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč                            - Martin Pírek

Nejlepší jídlo                                             - řízek

Čím jsi chtěla být v dětství                         - telefonista

V příští reportáži opět borec, který miluje řízky.

 

Rekapitulace:

Mokrá – Horákov - Hřiště u bunkru nově srovnaná, nelehká; počasí fajne; snídaně na sladko, oběd na objednávku; další jídlo a pití k dispozici v kiosku; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek no tak, tak.

Hrochův Týnec - Hřiště v zámecké zahradě jako obvykle; počasí přijemné; snídaně jedlá, oběd fajn; další jídlo a pití k dispozici v bufíku; organizace snad prý trochu vázla; systém hry takový, makový (info od zpravodajů z místa konání). TOPácký výsledek neslavný. Oběma pořadatelům však poděkování za velmi pěkné turnaje. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                               

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Ti kdo si nepamatují minulost, jsou odsouzeni k tomu, aby si ji zopakovali.  George Santayana