Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Koule z Aurory 2023

Vytvořil: 6.11.2023 | Jiří Ulmann

Aurora? Aurora (mytologie) – starořímská bohyně ztotožňovaná se starořeckou bohyní Éós. Společnost Aurora – Aurora-seura, tajná finská společnost působící v letech 1770–1779. Aurora (nakladatelství) – české nakladatelství. Aurora (firma) – americký výrobce hraček a plastových modelů. My se však pravděpodobně bavíme o koulích z lodi Aurora postvené v Petrohradu v letech 1897 – 1903. Aurora (rusky Аврора, správným přepisem Avrora) je ruský chráněný křižník třídy Pallada (kromě Aurory zde patří křižníky Pallada a Diana), který v současnosti slouží jako muzeum v Petrohradu. Loď byla nasazena v rusko-japonské válce, první světové válce a v roce 1917 se stala symbolem bolševické revoluce v Rusku. Od roku 1957 slouží jako muzeum.

Koule z Aurory – soupeřům a počasí navzdory.

Počasí nepočasí, dálka nedálka TOP prostě stále jede. V sobotu 4.11.2023 pořádal PCP Lipník regionální turnaj trojic. Za fakt pěkného podzimního počasí se sešlo celkem 42 tripletů. Kvalita turnaje byla přes 47, což odpovídá opravdu velmi slušné konkurenci. Hrála se čtyři kola švýcara s limitem 50 minut a postupem do KO 16. Dohrávala se celá šestnáctka plus dohrávky po čtyřech zbytku startovního pole, což hodnotíme kladně. Jak zmíněno výše orlováci hrají kdykoli a kdekoli, protože mají prostě petanque rádi. Za výrazné podpory PC Damníkov (děkujeme velice) se orlováci Fish a Strejda vydali na cca 330-ti kilometrovou cestu do Lipníka (asi 8km od Benátek nad Jizerou). Utvořili docela ambiciózní triplet s Petrem Fafkem z PC Sokol Lipník. No a jak to tedy všechno na pokraji konce sezony a začátku zimy dopadlo? 

Složení týmu s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Strejda, Fish, Fáfa -  ve švýcaru opět v módu 2.2, což stačilo pouze na 20.místo, které hoši v dohrávkách vylepšili na místo sedmnácté.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html     

Zaujalo nás: Minulý turnaj Stolínská úrouňouka byl pro Strejdu již čtyřicátým turnajem sezóny 2023. Počítáno včetně Zemského poháru, Prezidentského poháru a Krt Cupu. Když vše půjde dle plánu a počasí to dovolí dosáhne do konce sezony i čtyřiceti turnajů pod hlavičkou ČAPEK.                                                                                                                                                                             

Hláška dne: Jeden nejmenovaný nazdárek se ptal Fáfy: “Co sis to tvl vybral za kratce mluvici zobaky?” Myslel tím Fáfovy orlovské spoluhráče Fishe a Strejdu. No, my víme, my si pamatujeme.  :)

3x stručně s: Alice Hančová  - 1.KPK VRCHLABÍ

Nejoblíbenější spoluhráč            - Romana Hodboďová

Nejlepší jídlo                            - svíčková

Čím jsi chtěla být v dětství         - vlekař

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje neraději s Evženem.

Rekapitulace: Boulodrom u fotbalového hřiště i po vydatných deštích ve velmi dobrém stavu; občerstvení nebylo zahrnuto ve startovném, bylo zajištěno v hospůdce u hřiště, jídla a pití byl dostatek; organizace a systém hry v pořádku (dohrávky po čtyřech umožnily všem zahrát si šest zápasů); TOPácký výsledek pouze průměrný. Organizátorům poděkování za velmi pěkný turnaj. Užili jsme si prima den. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                             

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Dobro se koná nenápadně, všechno ostatní je pouze divadlo.