Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Château Náměšť 2024

Vytvořil: 12.5.2024 | Jiří Ulmann

Stalo se 11.5 mimo jiné - 912 – Alexandr se stal císařem Byzantské říše; 1189 – Císař Fridrich I. Barbarossa velel německé části 3. křížové výpravy a se 100 000 křižáků vyrazil z Regensburgu; 1786 – V Praze na Koňském trhu bylo otevřeno divadlo Bouda; 1889– Klub českých turistů vytvořil první českou značenou turistickou cestu; 1949 – schválen zákon o zřízení Národní galerie v Praze; 1960 – Adolf Eichman byl zajat Mosadem v Argentině; 1997 – Deep Blue, superpočítač hrající šachy, porazil Garryho Kasparova v poslední odvetní hře a stal se prvním počítačem, který porazil nejlepšího šachistu světa v klasicky formátovaném zápasu; 2000 – Počet obyvatel Indie dosáhl jedné miliardy. Mimo jiné se narodili – 1879 František Josef Kinský; 1932 Josef Zíma; 19xx Zuzana Bubílková; 1972 Tomáš Dvořák.

Náměšť na Hané – kdo se do KÓ dostane?

Jelikož je sobota jedeme hrát petanque. Kulový blesk Olomouc 11.5. pořádal další turnaj kategorie prestige lehce okořeněný slovenskými plejery. Čtyřicet osm tripletů s celkovou silou turnaje lehce pod padesát, to bylo oč tu běželo. Tradičně osm nelehkých, až zákeřných šestičlených skupin každý s každým a postup do          KO 16.Tradičně také pro tým, který udělí prvního kanára (vyhraje 13:0), speciální trika a rovněž tradičně Welcome drink a hanácké koláčky pro každého. A aby tradic nebylo málo, tak pochopitelně “B” turnaj o ceny, tentokrát KO systémem. TOP Orlová se zde představil ve dvou týmech a pro posily sáhnul do Krumsína. Camel s Davem spolu potřetí v řadě, tentokrát s Fanou Lepistem. Strejda s ptáčky z Lipinky Eliškou a Lubošem. A co tedy přinesl prosluněný den v krásném prostředí zámku v Náměšti na Hané?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Camel, Dave, František Krpec (HRODE Krumsín)    -  tak velice stručně, skore 2:3 a 4. místo ve skupině. Posléze vyřazení v prvním kole KO Metelka cupu.

Strejda, Eliška a Luboš Ptáčkovi (HRODE Krumsín)-  a to samé v tmavě modrém, 2:3, 4. místo a vyřazení v prvním kole “Metelky”.                                            

Souboj Moravy a Čech – kdo sklidí úspěch.                                                                           

V Náměšti se v neděli ještě uskutečnil Zemský pohár 2024, tedy souboj Morava – Čechy. V souboji deseti nejlépe umístěných v konečném žebříčku 2023 na každé straně měl i TOP Orlová svého zástupce. A jak se tedy Daevovi (David Bačo) vedlo a jaký byl konečný výsledek? Takže, Zemský pohár 2024 Morava – Čechy XX:YY.    :)) Výsledek se dovíte v komentáři.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                                                                                                                        

Zaujalo nás: Během víkendu byla na zámku spousta návštěvníků. Bylo opravdu velmi potěšující jejich vstřícné a ohleduplné chování vůči nám hrajícím. Nepletli se, nehlučeli, sledovali a navíc věděli co je petanque což “zasvěceně” vysvětlovali svým zvědavým dětičkám. Tak děcka, snad někdy na place.                                                                                                                                                                               

Hláška dne: Před začátkem čtvrtého kola se ptal borec: “Koho máme teď, Vogel tým?” Vtipně tím myslel triplet Elišky Ptáčkové (s Lubošem a Strejdou) komik.

3x stručně s: Zbyšek Pořízka vulgo Krtek - HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč                             - Milda Pánek

Nejlepší jídlo                                              - čína

Čím jsi chtěla být v dětství                          - stolař3

V příští reportáži pokračuji v Krumsíně a vy se dovíte, kdo chtěl být v dětství telefonistou.

Rekapitulace: Hřiště v okolí zámku různá, nelehká; počasí přímo ideální; snídaně nee, ale na chuť koláčky, oběd ve “vlastní” režii výběr ze tří jídel (salát, guláš, řízek), za mě guláš výborný; další občerstvení zajištěno po celý den; organizace a systém hry v pořádku; TOPácký výsledek velmi nelichotivý. Organizátorům poděkování za velmi pěkný turnaj. Děkujeme velice.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Vono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem chytrém. Jan Werich