Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Centrope Rakousko 2024

Vytvořil: 10.6.2024 | Jiří Ulmann

Zámek Schloss Hof je největší zámek na Moravském poli. Zámek je nepřehlédnutelnou dominantou rakouského břehu řeky Moravy při pohledu z Děvína a zejména z vrchu Devínská Kobyla. Nachází se v osadě Schloßhof v okrese Gänserndorf v rakouské spolkové zemi Dolní Rakousy. Je postaven na terase nad řekou Moravou u hranic Slovenska. Ve 12. a 13. století je uváděna jako „Pevnost Hof“ v majetku zámku Eckartsau. Až do roku 1507 platilo privilegium ochrany brodu přes řeku Moravu v majetku šlechtického rodu Pollheimů. V době panování Františka Josefa I.(1830–1916) byl zámek využíván pro potřebu c. a k. armády jako sklad. Mobiliář byl uložen v různých místech ve Vídni. V rámci příprav na „dolnorakouskou zemskou výstavu“ v roce 1986 byla provedena renovace, a tak se mnoho zařizovacích předmětů vrátilo zpět do zámku.

Na Schloss Hof zámku – co napíšu do článku?

Po ose Orlová – Bratislava – Schloss Hof vyrážíme již v pátek na sobotní CC Austria 2024. Z pátku na sobotu jsme měli soustředění a poté nocleh u přátel v Rusoucích. Ráno jsme vyrazili do Rakouska, kde se konalo Centrope v sobotu 8.6., pro postoupivší do KO 32 i v neděli. Krásné prostředí barokního zámku Schoss Hof bylo vybráno u příležitosti 30.výročí založení Rakouského svazu petanque. Šílený počet 132 (neskutečné) tripletú bojoval v pětikolovém švýcaru o postup do KO 64. Mimochodem dvacet devět, což je přes dvacet procent, bylo českých. V poslední době poměrně úspěšný TOP Orlová se pochopitelně vydal i do této jámy lvové a reprezentoval seč mohl v ryze orlovském tripletu Kamil "Camel" Jurišta, David "Dave" Bačo a Jiří "Strejda" Ulmann. Všichni jsme s napětím očekávali jak si pořadatelé s takovým množstvím týmů poradí. Nutno však říci, že to bylo velmi solidní a v sobotu se odehrálo ještě KO 64. Zbytek čekal na ty nejlepší v neděli.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Camel, Dave, Strejda - po švýcaru se skóre 4:1 parádní 6. místo a jasný postup.

Průběh kol: 1. Výhra s Vídní 13:5; 2. Výhra s Zdóba, Kačka, Jana 13:10; 3. Výhra s loňskými vítězy z Maďarska 13:1 !!!; Prohra s Vídní 3:9; 5. Výhra se Slováky 13:4. V KO 64 opět Vídeň a opět výhra, tentokrát 13:1.

V nedělnim KO 32 maďarská repre, hm, tedy výhra 12:10; KO 16 výhra se Slovenskem 11:9 (štěstí asi tak dva pytle); no a je tady konečná – vystupovat  :) v KO 8 důstojná prohra s velmi silnými a sympatickými Slovinci 7:12. Dělené 5-8. místo je SUPR, takže fičíme směr Orlová.                                                                                                                     

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Zaujalo nás: To je dilema, chválit opravdu mimořádné prostředí barokního zámku, nebo vyzdvihnout skvělý výkon orlováků? Takže tak. Zaujal nás skvělý a velmi soustředěný výkon borců z TOP Orlová, kteří obsadili výborné dělené 5-8. místo v konkurenci 132 tripletů z 11 zemí v turnaji konaném v překrásném prostředí zámku Schloss Hof. Bravo rakouské federaci, bravo Orlové !!!                                                                                                                                                                                 

Hláška dne: Po pátečním soustředění při cestě na pivko kdosi prohlásil: "Je to dobré, lebo včera sme sa dohodli, že dneska platí Džuzo. " No a pak si nevypij.  :) 

3x stručně s: Jan Michálek alias Michi    - Careeau Brno

Nejoblíbenější spoluhráč                           - taťka                                                                                                   

Nejlepší jídlo                                           - šopský salát

Čím jsi chtěl být v dětství                         - spisovatel

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství lesníkem.

Rekapitulace: Hřiště v zámeckém parku dalo by se říci téměř totožná, velmi korektní; počasí luxusní; snídaně nee, oběd nic moc (můj názor).; další jídlo a pití k dispozici ; organizace a systém hry na daný počet zúčastněných v naprostém pořádku; TOPácký výsledek luxusní. Organizátorům poděkování za krásné dva dny v nádherném, opravdu nádherném a velmi přátelském prostředí. Vielen Dank .                                                                                                                                                                                                                

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. „Popadne-li tě záchvat pracovního nadšení, zalez hezky do koutka a klidně čekej, až tě přejde. “ —                                 Rakouské přísloví