Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
28. Přimrzlé koule 2023

Vytvořil: 4.12.2023 | Jiří Ulmann

Ořech - Pension U Barona Prášila nabízí ubytování ve dvou až čtyřlůžkových pokojích a jednom apartmánu. Tematické zařízení pokojů podtrhuje pocit jedinečnosti a romantiky, například zařízení ve stylu hudebním, labužnickém nebo loveckém. Jsou situovány do venkovské dvoupatrové vily obklopené rozlehlou zahradou. Je zde dětské pískoviště, minigolf a lanový park. Součástí penzionu jsou prostory vybavené potřebným zařízením k pořádání workshopů nebo seminářů, případně teambuildingů. K samozřejmostem patří zabezpečení rodinných oslav. Bezplatné připojení k Wi-Fi najdete v celém areálu. S životem včel vás seznámí unikátní prosklený včelín. Domácí mazlíčci mohou přijet se svými pány. Parkovací místa najdete v areálu penzionu

U Barona Prášila – většina se velmi snažila.

Poslední žebříčkový turnaj sezony 2023 Přimrzlé koule se uskutečnil 2.11. v Ořechu. Podle počasí by mu slušel spíše název Ladovská zima, bo sněhu bylo jak sviňa, ale kdo chce kam, tak mu třeba. Pořadatel C.T.P. CLUB OŘECH zvolil systém čtyř kol švýcara s limitem padesát minut a postupem do KO 8. Jednalo se o regionální turnaj dvojic. Za mrazivého zimního počasí se sešlo celkem 27 dvojic. Kvalita turnaje byla pod 32. Z původně přihlášených 65 párů zůstala tedy necelá polovina. TOP Orlová měl i na tomto posledním turnaji sezony své zastoupení a to v podobě nezlomného Strejdy. Pár vytvořil (po různých přesunech a odstoupeních) se svým damníkovským kolegou, taky “šílencem” Valtrem Brandesem. Výsledek byl takový jaký byl, ale hra na pohodu je hra na pohodu, tu nic nenahradí a výlet k matičce Praze se velmi povedl. Na každém kroku již byla cítit vánoční atmosféra, která vyzařovala i ze všech zůčastněných promrzlých, ale spokojených odvážlivců.

Složení týmu s orlovskou účastí a umístění.

Strejda, Valter - se skóre 0:4 a poslední místo. Radost jsme udělali úplně všem. :)

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Složení páru nedávné české jedničky Jindry Kaucy a jedenáctiletého Michaela Brandese svědčí o tom, že některým našim špičkovým hráčům není mladá generace lhostejná a to i za opravdu nepříjemného počasí. Pro zjískávání zkušeností mladých je hra s takovými skvělými plejery k nezaplacení. Mimochodem obsadili výborné 2.místo.

Hláška dne: Hlášku dne tentokrát nahradím postesknutím nejmenovaného borce, který po třetím kole hlásil: ”Prohra v prvním kole, no co už; los druhého kola s druhým nasazeným no smolík; ve třetím kole los s prvním nasazeným mě už nasral; teď ještě "sluníčko" ve čtvrtém a už sem nikdy nepojedu.” No snad nebude tak zle.

3x stručně s: Gabriela Stankeová řečená Šušu - PC Damníkov

Nejoblíbenější spoluhráč      - Míša

Nejlepší jídlo                      - lasagne 

Čím jsi chtěla být v dětství   - baletka

V příští reportáži budu zpovídat “dievčatá”, protože tentokrát se vydám na Slovensko.

Rekapitulace: Hřiště v zahradách penzionu sněhové,ledové, výborně upravené; snídaně, oběd nebyly; občerstvení a teplé nápoje k zakoupení na místě; počasí mrazivé se sněhem, ale fajn; organizace a systém hry v pohodě; TOPácký výsledek bez komentáře. Organizátorům patří nejvyšší uznání za fakt pěkný, skoro vánoční turnaj. Děkujeme.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Vánoční koledy zpívají nejen andělé, za chvíli jsou tu Vánoce, tak šťastné a veselé.

Komentáře
4.12.2023 10:55 Vladimir Ilgner
Pořadatele vymysleli ceny krasne "přimrzlé koule " které jsme si s Lubošem odvezli na Hanou.Diky Jinak turnaj se povedl i když podminky byly adekvatni době ve ktere se konal diky pořadatelum
byly pěkně upravene . ...tak zase za rok.